Ozvěny místně specifické tvorby v Přístavu

Když pracujeme s určitým místem, s jeho specifickými parametry a vlastnostmi, tak vznikne dílo, které už nemůžeme zopakovat nebo přenést jinam. Taková díla bývají jedinečná a navíc se proměnují v čase, takže je můžete vidět vícekrát a nikdy nejsou stejná. Mění se díky přírodním jevům, zásahům kolemjdoucích a i díky tomu, že se proměňuje prostředí, v kterém jsou zasazena.

 

IMG_1044_edited

 

Zveme vás k nahlédnutí do dokumentace instalací, které vytvořily autorky z Ateliéru kresby v městským prostředí v okolí Přístavu. Bylo možné je vidět od letošního června až do jejich postupného zmizení (jedna instalace u Kotvy je stále k vidění!).
Záběry: Eva Jiřička, Daniela Peterová.
 
 
 
Výstava dokumentace v Plovárně v Přístavu 7. Vernisáž proběhla 23. 11. 2022.
 
 
 
 
Eva Jiřička je výtvarná umělkyně, lektorka. Pro Elpidu vede výtvarné dílny a kurátoruje výstavy již několik let. Její dlouhodobý zájem o spolupráci se seniory vychází z jejího přesvědčení o nutnosti překonávat jistou izolovanost skupin přehlížených většinovou společností. Své práce zaměřuje mimo jiné na vzpomínání a předávání zkušenosti a odhaluje tak důležitost individuální a kolektivní paměti.
Zpět do obchodu